további részletek...

www.nfu.hu
www.magzrt.hu

Egyedi szűrések
Szűrővizsgálat-csak férfiaknak !

A férfiak prostata megbetegedései főleg 40 éves koruk felett jelentkeznek. A legfontosabb a megelőzés során a szűrővizsgálat, melyet eddig az " elfogadhatatlan, kellemetlen" rectális-azaz végbélen keresztüli - vizsgálat jelentett.

Szűrésünk során ezt küszöböltük ki. A szűrést a PSA, a prostata ultrahang-, és szükség szerint-kóros értékek esetén - urológiai konzilium jelenti.

1. PSA vizsgálat / Prostata Specifikus Antigen /: 2 csepp vérből - ezt főként egy -, a prostata mirigyei által termelt és a vérben is megjelenő sajátságos fehérje / PSA/ szintjének megállapitása érdekében végezzük. A PSA nemcsak a daganatos betegség korai stadiumában, hanem a gyulladásos, valamint a prostata túltengés eseteiben is emelkedett.
2. Prostata ultrahang vizsgálat: telt hólyag szükséges. A vizsgálat előtt kb. 40 perccel 2 nagy pohár vizet igyon a paciens.

Időtartama: 15 perc.


A szűrést célszerű a 40 éves, illetve 40 év feletti férfiaknak elvégeztetni, a fiatalabbaknál abban az esetben, ha előzőleg prostata betegségük volt. / Vércukorvizsgálat esetén éhgyomorral kell jönni/.

PSA szűrés lehetősége Szegeden: 6725 Szeged, Korda u. 18. Dr. Szemerédi Orvosi Kft.
Bejelentkezés: 62 / 444-493 -as telefonon 8.00-12.00 között.

Vastagbél daganat szűrése

Hexagon OBTI teszt: a vastagbél daganatok - sajnos- egyre nagyobb számu megbetegedést jelentenek, főleg a 45-50 év feletti korosztályban. Érdemes évente egyszer székletvizsgálatot végeztetni, a szűrés egyszerű, higiénikus, gyors, megbizható.

A vizsgálatsorozat előtt három napig diéta javasolt/ véres húst, c-vitamint, belsőséget ne fogyasszon/, majd 3 egymást követő napon székletminta gyűjtés, ezután az értékelés mindössze 30 másodpercet vesz igénybe. A vizsgálat az emberi vért mutatja ki a székletben/ a friss, aranyeres vérzést nem /. Zárt rendszerű, egyszer használatos eszközből áll.

Kérjük bejelentkezésüket a 62/444-493-as telefonszámon 8.00-12.00-ig.

Designed by
Starlight Forever Kft.